søndag 31. august 2008

I & M utfører sosiologisk inspirerte eksperimenter: I dag; Level 1

Vi gjør dette etter den gamle forsøks og rapport-modellen fra naturfagsundervisninga vi hadde på skolen. Vi presenterer først en teoretisk utredning av prosjektmodellen.
Dette dreier seg tross alt om vitenskap.

Problemstilling: Hvor bred appell er det mulig å ha hos det motsatte kjønn?

Målsetning: Å oppnå flørte-kontakt med;
En fotballgutt
En usikker, utilpass student med stygge joggesko
En pappagutt fra Blærum
En indierocktype med halvlangt hår
En intelligensiatype med briller med feit innfatning
En type som er utprega raddis-alternativ i stilen
En gangstadude

Utstyresliste: Vi prøver å se likest mulig ut. Usannsynlig høye hæler, usannsynlig kort skjørt, usannsynlig mye pupper og usannsynlig lange øyenvipper og stort, fluffy hår. Vi vet ikke om X-faktoren var helt til stede, var faktisk rimelig skeptiske til akkurat det. Da er det om å gjøre å kjøre på med mest mulig av alt det andre. Trodde vi.

Fremgangsmåte: Bevege seg smidig og strategisk med alle dådyr-antenner ute fra en sosial setting til en annen. Disponere tid fornuftig for å rekke over alle objekter nevnt i målsetningen. Satse på maks måloppnåese gjennom konkurranse mellom utøverne I & M. Den som kan krysse av flest objekter på lista når kvelden er over er vinneren.

Ønsket resultat: Vi krysser av alle nevnte objekter på lista etterhvert, lar oss ikke invitere på nachspiel eller liknende, går hjem og evaluerer dette første delprosjektet.

Naturfag til side; hvordan gikk det faktisk?
Tid: Etter midnatt
Sted: Studentersamfundet
Vi var seine med å komme i gang, og godt var det, for mens vi hadde sittet hjemme og møysommelig utarbeidt en vanntett prosjektmodell hadde andre, mindre seriøse individer vært på vorspiel og inntatt uansvarlige mengder alkohol. Fair deal for oss, som enda ikke føler oss som sluggere i oppsøkende, utagerende sjekkevirksomhet.
Vi innså fort at her var det bare å senke standarden til bunnnivå, og heller jobbe oss oppover. Det vil si, bunnen av Samfundet, Bodegaen. Lydnivået der er såpass at man nesten må ha kroppskontakt for å kunne ha prate-kontakt uansett hva man gjør. Lite indie-kids her, lite folk med brilleinnfatning over det strengt nødvendige. Så; vi går for fotball, blærum og utilpasse studenter med stygge joggesko.
Vi forble på bunnivå, et sted må man jo starte å sanke erfaring. Kveldens omtrentlige samlede "fangst" for I & M fortløpende listet opp:
1 stk gangsta og fotballgutt. Spilte vistnok i andredivisjon.
1 stk østlandsgutt med hvit skjorte. Svært opptatt av volleyball.
1 stk lærerstudent fra gudbrandsdalen. Slo ironiske matte-vitser.
1 stk galleri-ansatt type med vest og pent utseende. Ble vervet til ikke nevnt ungdomsorganisasjon.
1 stk langhåret, blond type. Fulltendig pregløs.
1 stk politisk høyrevridd musikkentusiast. Litt lav.
1 tk nevnte entusiasts kamerat. Høy og rimelig kjekk. Fint politisk grunnsyn.

Vi har lært/ Resultat:
Overraskelsen var til å ta og føle på da vi forstod hvor lett dette var. I nevnte lokale er det bare å strekke ut ei arm og grabbe tak i nærmeste hannkjønn inen synsvidde, såfremt du selv viser tegn til å være jente. Slår ikke feil.
Vi ble så overrasket av den uannsynlig lave terskelen at vi fort mistet fokus og begynte å slenge rundt oss med dådyrblikk til individer som ikke fylte kriteriene på lista og gikk for den kjente "kvantitet foran kvalitet".
Konklusjon: Skal vi utvikle noen kompetanse på krysningsfeltet sjekking/vitenskap må vi ha en mer profesjonell og målrettet innstilling når vi utfører ekperimenter. Men ingen lærer å gå før de kan krabbe. Vi er ovverrasket over den rimelig brede apellen vi viste oss å ha, tross det lave vanskelighetsnivået vi befant oss på.


Konkrete råd til sjekking på steder med lav vanskelighetsgrad:
- Ikke ha på for mye klær.
- Ikke vær redd. Gå rett på.
- Smil så mye du klarer.
- Lat som du er helt oppslukt av det den andre sier.
- Om noen spør deg; "har du hørt om dette-og-dette bandet/fotballaget/pokemonklubben?" Svar entusiastisk "Ja!" til ihvertfall ett av dem og benytt muligheten til å etablere en felles interesse.
- Ha med deg en kjekk og snygg kamerat som kan komme forbi med jevne mellomrom og gi et litt diffust inntrykk av å kanskje være kjæresten din. Så slipper du å gi bort telefonnummeret ditt.
- Unngå venner og kjentfolk. De har ingen plass i forskningsprosjektet.

Hvem vant konkurransen?
M vant som følge av offensiv og fryktløs holdning og hard satsing på effektivitet og kvantitet som gav resultater i form av opptil flere nachspielinvitasjoner. I kom ikke langt etter med satsing på kvalitet og kroppskontakt.

Neste gang...
...hever vi nivået og vanskelighetsgraden et hakk. Forslag til passende kriterier tas imot med takk!

Hjerteligst, I & M

4 kommentarer:

Gunhild sa...

haha haha. love it. love it. love it. fins det bilder? :D

Funky fresh sa...

hahaha
genialt ass

M sa...

Det fantes noen bilder, og dem har jeg brent og gravd ned aska til i skogen for lengst. Bare så du veit :D

Unknown sa...

HAHAHAHAHA!! =D