fredag 5. september 2008

Alle barna spiser vafler- unntatt I, hun spiser fullkornskavring med lettleverpostei og purre

Det var ikke mer enn noen dager siden jeg selv satt ved spisebordet og var med å utforme det store prosjektet. Med godt mot gikk jeg på ei uke med vann, kli, salat og ansiktspeeling.
Walk With Vandela Daily, og all your sorrows will disappear! Hallelujah!
Planen var egentlig å komme med et skikkelig hurra-innlegg, men med munnen full av sjokoladekake i skrivende stund, er det vel mer på sin plass med et realt skriftemål. For etter fire dager må jeg innrømme at trua henger i en tynn tråd. Big time.
Vandela, Vandela, hvor har det blitt av deg??

Joa, ting har kanskje gått litt på trynet, men før jeg skal begynne svartmalinga må det sies at jeg starta superbra. Så på toppen som det kan bli faktisk. Det første nyfrelste I gjorde var å tømme hyllene på Ica for nøkkelhullsprodukter; fullkornspasta, lettprodukter, kosttilskudd, grønnsaker, you name it. Grunnlaget var lagt, den nye livsstilen var et faktum, og med eple, vann og havregryn i sekken, kaffetermosen liggende i skuffa og fiskepinnene ventende i fryseren, dro jeg frisk og opplagt til lesesalen.
Men det var et problem, som oversteg alt annet. Å spise sunt er en ting, å unngå det som er usunt er noe helt annet.
For jeg har trent, jeg har rensa huden, jeg har bælma vann og unngått smør på brødskiva; men å stå og steke vafler i fem timer (riktignok til innsamling for regnskogen, men et godt formål er nok ikke noen unnskyldning)..? Uten å spise??? Det er ikke menneskelig.
Takket være enorm viljestyrke i fersk kraft av Vandela og matpakken full av fullkornskavring, berga jeg såvidt i starten.
Men når jeg tredje dagen på rad står og sniffer vaffelstekos;
dag fire er på bursdagsfeiring;
dag fem trenger kaffe for ikke å sovne i forelesninga, møter Thea på kafé og har kjøleskapet full av sjokoladekake..
say no more, say no more, dere skjønner tegninga.
Sukk og akk, så ung, så naiv.
Men kake er godt og har ingen umiddelbare planer om melde meg på top model. Og om jeg ombestemmer meg får jeg evt ta opp og perfeksjonere konseptet senere!
Nok fra meg for denne gang, de andre får se til å skrifte for seg selv senere (og jeg forventer full ærlighet!).
Jeg derimot, skal smøre inn kroppen for å bøte på samvittigheten. Og da tror jeg jeg trenger den tida som er igjen før det blir morgen, for jeg kommer til å trenge mad masse bodylotion om jeg skal gjøre opp for meg.
Nattings!

2 kommentarer:

I sa...

Vandela, vendela? Jeje.. samme det da vel.

Engeline sa...

Velkommen på bloggveven, og for et strålende tilskudd du er! Jeg gleder meg til å lese videre, du er herved linket til.